sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Joka päivä on äitienpäivä

Tänä äitienpäivänä tein päätöksen, että jään Helsinkiin, sillä viimeisinä kouluviikkoina on valitettavasti paljon hoidettavia koulutehtäviä ja toiseksi olen sairastanut kolmatta viikkoa flunssaa ja keskiviikkona kokenut elämäni ensimmäisen poskionteloiden punktoinnin (hyi!), joten reissaaminen tässä mielentilassa ei olisi ollut kovin rentouttavaa. 

Sanoin äidilleni, että mielestäni tämän päivän ei periaatteessa pitäisi erota mistään muusta vuoden päivästä, sillä jokainen päivä on äitienpäivä. Äidit on niitä arjen sankareita, joita liian harvoin muistetaan kiittää siitä, mitä he meidän vuoksi tekevät. 

Jos pitäisi kuvailla, millainen äiti tahtoisin mahdollisille tulevaisuuden lapsilleni olla, mainitsisin varmasti monia adjektiiveja, joilla tänä päivänä omaa äitiäni kuvailen. Mietin usein, miten äitini voi olla niin vahva. Hän selviää useista arjen askareista, joista itse stressaannun, ja näiden lisäksi hänellä on monta muuta, joiden asioista täytyy pitää huoli. Suurin osa työstä, jota hän tekee, on näkymätöntä eikä moni oikeasti edes arvaakaan, miten paljon äidit tekevät töitä. Äideille pitäisi maksaa palkkaa äitinä olemisesta, sillä sen voisi luokitella ammatiksi, jota rakkaudella harjoitetaan. Multitaskingin kuningatar ja perheen kantava voima, se minun kaunis äitini on.

Olen niin kiitollinen äidistäni enkä tiedä, mitä tekisin ilman häntä. Ajatuskin elämästä ilman häntä saa kyyneleet silmiin, enkä sellaista halua ajatellakaan. Hän on käyttänyt elämästään 36 kuukautta rakentaen elämää meidän perheen neljälle lapselle ja ollut äitinä kolme viikkoa vajaa 23 vuotta. Hänen ansiostaan minulla on ihana, rakastava perhe ja kauniit ja läheiset sisarukset. Kun katson perhettäni, voin tuntea suurta ylpeyttä. Ja uskon, että äitini voi tuntea vielä suurempaa ylpeyttä luomastaan. 

Äitini on minulle voima, tuki ja apu elämäni jokaisena vuotena, vuoden jokaisena kuukautena, kuukauden jokaisena päivänä ja jokaisen päivän tunteina -ihan milloin vain, ihan missä vain. Ilman äitiä en olisi se, kuka olen tänä päivänä. Tahdon kiittää maailman kauneinta, nuorekkainta, älykkäintä, tunteellisinta ja parasta äitiäni. 

KIITOS! <3
<3 Ylpeä esikoistyttäresi Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti