sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ihan tavallista luksusta

Usein ihmiset kaipaavat krumeluuria luksusta arkeensa. Joskus luksus sanansa oikeassa merkityksessä voi olla erittäin ihanaa. Ei se kuitenkaan voi antaa parasta mielihyvää, mikäli perusarki ei ole ennestään kyllin mielekästä. Onni on arjen pienet ilot, jotka elämäänsä tyytyväinen ihminen löytää arjestaan päivänä kuin päivänä. 

Tämä viikonloppu on ollut luksusta. Aivan tavallinen ja rauhallinen viikonloppu ilman minkäänlaista suunniteltua ohjelmaa. Ainut asia, mikä oli suunniteltua, oli se että nukutaan pitkään, tehdään suursiivot ja pestään pyykkikori tyhjäksi pyykeistä. Onni on herätä omasta kodista tärkeimpien kanssa hyvin levänneenä. En tiedä miksi, mutta on ihanaa herätä ennen kello yhdeksää aamulla, koska silloin tuntuu olevansa jotenkin aikaisemmin liikkeessä kuin muut. Monet vielä nukkuvat noihin aikoihin ja silloin saa hetken nauttia siitä, että on koko päivä edessä. Silloin ehtii tehdä vaikka mitä!


Jälleen voi huomata, että onnen voi tuoda aivan tavallinen viikonloppu. Se on meidän huushollissa melko epätavallista, joten siitä on oppinut nauttimaan aivan toisella tavalla kuin joskus aiemmin. Miten onnellinen olo voikaan tulla yhdessä siivoamisesta ja ruoanlaitosta. Tavallista tekemistä ilman mitään stressiä ja kiirettä, niin pienistä asioista onni koostuu. Katsotaan lempisarjaa ja käydään pitkällä juoksulenkillä. Nuo asiat ovat juuri niitä, joista joskus haaveilin vielä ollessani yksin. Haaveilin tasaisen turvallisesta ja tavallisesta arjesta. Sain myös vähän enemmän; ehkä vähän monipuolisempaa ja jännittävämpää sisältöä elämääni, mutta onhan oma elämänikin melko vauhdikasta ja olen aikamoinen menijä, joten enhän minä mitään supertavallista tarkoittanut, vaikka tavallista elämää toivoinkin. 

Elämästä on helppo nauttia, kun arki on jo itsessään niin ihanaa. On ihanaa lähteä töihin tai kouluun, ja on ihanaa palata kotiin. Koti on kaunis ja nautin täällä olemisesta. Salilla vietän melko paljon aikaa, eikä sinne meneminen ole sinne raahautumista vaan osa päivästä, jota innolla yleensä odotan! On oikeastaan vähän pelottavaakin olla tyytyväinen, mutta täytyy sanoa, että mitään radikaalia en muuttaisi. Rakastan muutoksia ja jatkuvaa asioiden kehittämistä, joten olisi väärin sanoa, etten kaipaisi elämääni mitään muutoksia. Muutoksenhalu kuitenkin sisältyy oman elämäni kehittämiseen, itseni kehittämiseen ja kehittymiseen. Mutta elämäni tukipilareita en vaihtaisi. 
Synttäripäivän luksusta alkuviikolla
En tiedä milloin opin iloitsemaan niin pienistä asioista kuin tänä päivänä iloitsen. Mietin usein, että iloa tuottavat sellaiset asiat, joiden ääneen mainitseminenkin saattaa tuntua jopa itsestä hölmöltä. Aloin muistella vuodenvaihteen jälkeen, miten motivoitunut ja inspiroitunut elämästä ylipäätään olin kesällä 2013. Urheilin paljon ja ensimmäistä kertaa koskaan olin kesätyössä, jossa sain pukeutua kuten halusin ilman softikselta haisevaa työpaitaa ja kahvitahraista esiliinaa. Sain suunnatonta mielihyvää siitä, että kynnet saivat olla kesäiset, milloin minkäkin väriset ja suuremmatkaan korut eivät haitanneet. Tuona kesänä käytin varmaan jokaisen mekon ja hameen, mitä kaapistani löytyy. Olin intoa ja energiaa täynnä ja jokainen päiväni täyttyi ohjelmasta ystävieni kanssa. Rakastin sitä! Olin koko ajan menossa ja tyytyväinen elämääni. Ajattelin, että tuo kesä oli elämäni siihenastisista kesistä paras. Onnellisuus taisi huokua myös ulospäin, sillä loppukesästä nappasin hymyllä mukaani entisestään vauhdikasta elämääni vauhdittamaan epelin, jonka kanssa onnellisesti rullaillaan vielä tänäkin päivänä. 
Vuodenvaihteessa oli monenlaisia ulkoisia tekijöitä, jotka olisivat voineet viedä fiiliksen negatiivisempaan suuntaan, jos niille olisi antanut vallan. Silloin aloin miettiä, miten olinkaan onnellinen tuona vuonna 2013. Muistan ajatelleeni, miksen nyt olisi yhtä onnellinen. Miksi antaisin minkään ulkoisen vaikuttaa omaan elämääni? Pohdin fiiliksiäni vuodelta 2013 ja katselin kuvia kyseisen vuoden kesältä. Muistan silloin ymmärtäneeni itsevarmuuden merkityksen. Itsevarmuus ajoi minua elämässäni hurjasti eteenpäin ja lisäsi hurjasti myös henkistä hyvinvointiani. Tein päätöksen, että nyt katkaisen ämpärin kahvassa olevan köyden ja teen saman päätöksen kuin tuona pohtimanani vuonna. Vähitellen huomasin, miten paljon onnellisempi olin.
On mahtavaa huomata, miten päätöksillä voi olla hyvä vaikutus. Uskon, että jokaisesta negatiivisesta asiasta pääsee irti, jos todella haluaa. Siihen vaaditaan tiukka, tietoinen päätös, olipa kyse herkuttelusta, ihmissuhteesta, päihteistä tai elämän suunnan muutoksesta. Pieniä elämän iloja ei voi ostaa. Ne täytyy löytää ja niistä täytyy oppia nauttimaan. Ennen tätä on tehtävä päätös, jossa täytyy myös pysyä. Ja on ehkä oltava sopivassa määrin itsekäs.Huomasin, että vähitellen pystyin jälleen olla oma itseni ja sellainen, joksi olin itseni aiemmin kuvitellut. Oma minäkuvani oli ehtinyt hetkeksi hämärtyä verhon taakse, kun en ollut ollut itselleni rehellinen ja tehnyt hyvinvointini kannalta tiettyjä päätöksiä aiemmin. Kävin itseni kanssa monia sisäisiä keskusteluja, kuka olen ja mitä haluan. Tajusin myös sen, että olin itse piilotellut omia intohimojani siksi, että olin vetänyt liian tiukan rajan sille, mitä voin itse tehdä kumppanini uravalinnasta johtuen. En ollut aluksi varma, uskallanko tehdä mitään, missä ääneni kuuluisi tai naamani näkyisi. Tein kuitenkin oikean valinnan vetäytymällä aluksi kokonaan siksi aikaa, kun selvitin mitkä ovat omat ajatukseni ja rajani. Tällä tavoin en voinut mokata mitään, halusin ryhtyä tuumasta toimeen vasta, kun olin tarpeeksi varma. Nyt kun oma käsitys siitä, mihin suuntaan elämääni vien ja miten suurin panoksin, ovat rajatkin menneet osittain uusiksi. Olen niin varma omista intohimoistani ja tekemisestäni, että teen sitä reilusti juuri niin kuin itsestäni hyvältä tuntuu. Ja olen onnellisempi kuin koskaan.

Tee tänään joku itseäsi palveleva hyvä päätös ja pidä siitä kiinni! :)
<3 Iida


2 kommenttia:

 1. Moikka Iida! Taas kerran oikein ihana postaus sulta <3 Sulla on oikeesti kaunis hymy, mitä kuvista olen nähnyt:) En yhtään ihmettele miksi nykyinen kumppanisi hurmaantui hymyysi, haluaisin itsekkin tuollaisen hymyn ja yhtä ihanat hiukset kuin sinulla on<3 Ihanaa kesää sinulle, kumppanillesi ja Allu-kissalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos! Uskon, että hymy kuin hymy pukee naista, joten pidä itsekin hymy huulilla! Tukka on lyhentynyt varmaan puolella, mutta ihan kiva kesätukka tämä lyhyempikin versio! :)

   Ihanaa kesää sinullekin! <3

   <3 Iida

   Poista