lauantai 26. joulukuuta 2015

Kolme aikavyöhykettä eteenpäin

Tänään matkamme jatkuu kohti Sydneyä. Jännää! Olenkin jo vähän odottanut Australiaa. Jokainen matkan etappi jännittääkin vähän. Omatoimimatkalla joutuu/saa räätälöidä matkan itse, mutta tuntuu, että pakettimatka on helpompi – ainakin siten ajattelee, kun on pidemmällä matkalla ja hoidettavaa on paljon. Tietysti on hauskaa matkustaa monella tavalla, mutta tässä matkustustyylissä jännittää se oma vastuu; onhan kaikki muistettu varata, ostaa, tulostaa ja ollaanhan aikataulussa. Kaikki lisäosat, jotka pakettimatkaan voi ostaa ja maksaa matkaa varatessa, pulitetaan omatoimimatkalla paikan päällä ja hinta ei välttämättä ole etukäteen tiedossa. Kyllähän omatoimimatkallekin saa ostaa ja tilata palveluita, mutta silloin kukaan pakettimatkan matkanjärjestäjistä ei ole huolehtimassa kaikkia bussin kyytiin.Reissaaminen on raskasta, vaikka se onkin ihanaa ja rentouttavaa. Olemme huomanneet, että tulee todella orpo olo kadulla kävellessä kaikkien mustapäisten ihmisten keskellä. Kaikki ovat aasialaisia, lukuunottamatta ehkä noin kymmentä valkoihoista pariskuntaa, jotka täällä ollessamme olemme nähneet. Olen jäänyt miettimään, että miten orpo vähemmistölle voikaan Suomessa tulla, jos me tunnemme itsemme täällä niin erilaisiksi. Monet aasialaiset ovat myös täällä turisteina, mutta he silti sulautuvat melko sujuvasti väkijoukkoon.

Singapore on ollut todella rauhallinen ja turvallisen tuntuinen paikka jopa iltaisin. Tunnelma on ollut mukava ja kaikkialla on hiljaista. Täällä meininki on tietyssä määrin kuin Suomessa. Kaikki on aika säädeltyä ja säännösteltyä. Täällä on ollut muutamia roskia tien vieressä ja muutamat paikalliset ovat sylkeneet kadulle, joten mikään ei siis ole mustavalkoista, vaikka sanotaan roskaamisen, sylkemisen ja purkan syömisen olevan ehdottoman kiellettyä. Kaiken kaikkiaan kaupunki on todella puhdas ja siisti. Asutus on taivaalla korkeissa kerrostaloissa, sillä kaupunki ei ole ihan hirveän iso ja kaikki tärkein on rakennettu kävelymatkojen päähän toisistaan. Liikkuminen täällä on siis helppoa. Ihmiset ovat melko palvelualttiita, ainakin oman kokemukseni mukaan, vaikka vaatekaupoissa samassa ajassa kuin paikallinen palveli yhden asiakkaan, suomalainen olisi palvellut kolme. Siinä kesti ikuisuus... Asenne työhön saattaa olla siis toisenlainen täällä.
Kaupunkilomakohteeksi aika täydellinen valinta. Täällä on aika kallista, joten rahaa kannattaa varata. Ruoat saattavat olla joissakin paikoissa ihan vähän halvempia kuin Suomessa, mutta alkoholi ja muut juomat ovat vähintään yhtä kalliita. Jos haluaa harrastaa myös auringonottoa, kannattaa valita hotelli, jossa on hyvä uima-allas tai vierailla Sentosan saarella. Sentosassa emme käyneet, sillä tekemistä oli paljon ja luimme sen olevan aikamoinen turistikohde, jossa kaikki tekeminen maksaa. Eivätkä rannat ole aitoja, vaan hiekka on tuotu Hawaijilta asti. Pääsemme Australiassa rannoille, joten päätimme täällä ollessamme pyhittää ajan kaupunkilomailulle. Hyvä kokemus kaupunkilomasta, tänne voisi tulla uudelleenkin. Taidan kuitenkin olla niin rantaihminen, että huulille nousee hymy, kun ajattelee seuraavaa kohdettamme – Sydneyä. 

Nyt siirrymme eteenpäin! Kuulemisiin Sydneystä! :)
<3 Iida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti