sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Goodbye Sydney, Hello Melbourne

Aika Sydneyssä vierähti ja saavuimme myöhään eilen Melbourneen. Sydney jätti paljon ihania muistoja. Sydneyssä kiertelimme rantoja, sillä pidimme Sydneyn etapin Singaporen kaupunkimaiseman jälkeen pääsääntöisesti rantalomana. Parina päivänä olimme Sydneyn keskustassa kiertelemässä, ja ovathan nuo näkymät aika uskomattomat. Vaikka olen ollut kerran aiemmin Sydneyssä, Oopperatalon edessä seisominen tuntuu vieläkin epätodelliselta, sillä sen on tottunut näkemään vain kuvissa. Illalla näkymä on tunnelmallinen ja kaunis.

Jokaisessa etapissa meillä on joku spesiaalimpi kokemus/elämys ja Sydneyssä se oli kolmen ruokalajin Captain Cook Cruises -illallisristeily, jolla olimme toissapäivänä. Risteilijä seilasi Sydneyn edustalla lähes neljä tuntia ja maisemat sen kuin kaunistuivat illallistamisen aikana, sillä pimeys saapui kello yhdeksän aikaan illalla. Livemusiikki soi taustalla, ruoka oli erittäin hyvää ja kokemus kokonaisuudessaan erittäin romanttinen ja ikimuistoinen. Se oli hyvä tapa päättää Sydney-etappi.Sydneyssä meillä oli muitakin elämyksiä, sillä vuodenvaihde Sydneyssä menee kategoriaan "once in a lifetime experience". Ihmisiä oli niin paljon, että kadut olivat liikenteeltä suljettu, jotta ihmiset mahtuivat kävelemään. Keskustassa jaettiin karttoja, johon oli merkitty parhaimmat katselupisteet, ravintolat, pubit ja muut tapahtumat. Emme tienneet, että satama-alueella oleviin ravintoloihin olisi pitänyt tehdä varaus etukäteen, jotta alueen sulkeneista porteista olisi päässyt sisään esimerkiksi Oopperatalon lähelle. Menimme sillan alle katsomaan kello 21:n ilotulitusta ja vuoden vaihtuessa olimme meidän läheisellä rannalla, jonne näkyi keskustan keskiyön ilotulituksista muutamat välähdykset. On erittäin vaikeaa päästä katsomaan keskiyön ilotulituksia Oopperatalon lähelle, mutta onneksi näkemämme ilotulitukset olivat jo niin uskomattomat, että kylmät väreet menivät läpi kehon. En ole tällaista pauketta ennen nähnyt!


Sydneyssä parasta on useat kauniit rannat, lauttamatkat rannoille ja satama-alue keskustassa. Ihanat värit, turkoosi ja vihreä saavat mieleni hykertelemään onnesta; siinä on jotakin silmiä niin kovasti ihastuttavaa. Aina Circular Quaylle saapuessa, näkymän auetessa merelle, Oopperatalolle ja sillalle, minut valtaa wau-tunne. Näkymä on mahtava ja tuntuu edelleen uskomattomalta.
Tässä tällainen kuvapläjäys, joka toivottavasti välittää lämpimän tunnelman ruudun toisellekin puolelle. Terkkuja täältä Down Underista!


Hyvää uutta vuotta 2016!
<3 Iida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti