maanantai 18. tammikuuta 2016

Rantalomailija

On mahtavaa, että pääsimme toteuttamaan ikimuistoisen matkan maailman toiselle puolelle. Loma teki tehtävänsä, sillä viimeisinä päivinä pieni koti-ikävä alkoi hiipiä mieleen ja ne asiat, joita oli lähtenyt pakoon, alkoi tuntua jälleen mukavilta. Omaa keittiötä ja kokkailua alkoi olla ikävä ja normaali arki kaikkine rutiineineen alkoikin tuntua houkuttelevalta. Vaikka matkustaminen on ihanaa, se myös väsyttää. Raskainta matkassa oli siirtyminen paikasta toiseen, sillä aina sai pakata laukut ja matkata lentokentälle odottamaan seuraavaa lentoa. Se oli tietysti osa matkantekoa, mutta kuitenkin erilaista kuin lomailla yhdessä kohteessa pari viikkoa. Lomamme kesti kolme ja puoli viikkoa ja sisälsi yhdeksän koneeseen nousua. Harvemmin tulee matkattua noin kauas, joten siksikin etappeja oli useita. Toinen syy oli, että halusimme nähdä sukulaisiamme, kummankin siskoa, jotka asuvat tällä hetkellä Australiassa. 
Lähtiessä fiilis oli haikea, vaikka toisaalta kodin ajatteleminen toi hymyn huulille. Haikea fiilis johtui paljolti siitä, että jouduimme sanoa läheisillemme heipat lähtiessämme. Matka oli kaiken kaikkiaan mahtava ja vieläkin haikein fiiliksin katselen turkoosin sävyisiä kuvia. Unirytmi on enemmän sekaisin kuin mennessä; nyt nukkumatti tulee kylään jo kahdeksalta illalla ja aamuviideltä ollaan jälleen pystyssä pirteinä kuin peipposet. Yöt tuntuvat olevan unien täyteisiä, mikä varmaankin johtuu siitä, että nyt saa levätä omassa kodissa pohtimatta, missä seuraavana päivänä pitää olla ja mihin aikaan. Oikeastaan pidän tästä rytmistä, sillä nyt ei pysty väsymyksen vuoksi valvoa liian myöhään ja aamulla on ihanaa olla aikaisin hereillä. Silloin tuntuu, että on aikaa tehdä aamutoimet ihan rauhassa. En pidä kiireestä, joten nämä aamut sopivat minulle paremmin kuin hyvin. Jet lag ei välttämättä ole aina niin negatiivinen asia. Ainakin unirytmi on helppo muuttaa normaaliksi.

Ensi kerralla Australiaan matkatessa kohde on ehdottomasti Gold Coast! Paikka on kuin Amerikan Miami. Valkoisen hiekan takana rantaa koristaa pilvenpiirtäjät ja veden väri oli silmiä hivelevää. Rannalla saattoi vain istua ja tuijottaa merelle ihastuksesta huokaillen. Gold Coastin ilmasto on subtrooppinen, täydellinen rantalomakohteen ilmasto. Kun Gold Coastilla astuimme koneesta ulos, ensituulahdus tuntui erittäin miellyttävältä ja tuoksu toi heti mieleen rannan ja auringon. 
Rakastan rantaa, aurinkoa ja kauniin väristä maisemaa, joten on selvää että olen enemmän rantalomaihminen kuin kaupunkilomien harrastaja. Tällä reissulla oli hienoa, että pystyimme kokea kumpaakin ja nähdä paikkoja, joihin ei välttämättä tulisi mentyä, jos täytyisi valita vain yksi etappi. Singapore on hyvä esimerkki kaupunkilomakohteesta. Jos minun täytyisi valita yksi lomakohde vuodessa, se luultavasti olisi joka kerta todennäköisemmin rannalla kauniissa, eksoottisissa maisemissa kuin keskellä ison kaupungin keskustaa (niin hienoja kuin isot kaupungit ovatkin). Vielä toistaiseksi saimme nauttia opiskelijan eduista, sillä työelämässä näin pitkistä lomista saa yleensä vain haaveilla. Pitkä joululoma mahdollisti usean viikon matkustamisen – tätä matkaa oli odotettu jo pitkään!

Matkustaminen on mahtavaa, mutta on myös ihanaa olla kotona. Aamumaisema Suomessa on kauniin valkea kevyen lilan värittäessä taivasta ja pieni pakkanen on ihan kivaa vaihtelua. Ehkä se saa meidät arvostamaan enemmän kesää ja lämpöä (mikäli tänä vuonna sellaisen saamme kokea). Tämä vuosi tulee olemaan mahtava vuosi ja olen erittäin motivoitunut ja innostunut kaikesta tulevasta, mitä tulee vapaa-aikaan, opiskeluihin ja työelämään! Mahtavaa aloittaa uusi vuosi näin!

Energistä viikkoa kaikille!
<3 Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti