torstai 25. helmikuuta 2016

Pikkuisen positiivisempi

Kolme vuotta sitten sisälläni muuttui jotakin, jonka jälkeen olen suhtautunut moniin asiohin eri tavalla. Ennen olin ehkä epävarmempi ja kaipasin enemmän hyväksyntää muilta kuin tänä päivänä. Kaikki taisi alkaa uudesta kesätyöpaikasta, jonne sain pukeutua kauniisti ja jonne lähdin joka aamu iloisena. Matkalla kuuntelin musiikkia, joka lisäsi hyvää oloa. Maanantaista perjantaihin -työntekijänä olin onnellinen työaikojen tuomasta vapaudesta. Näin ystäviäni joka päivä tai tein jotakin hauskaa. En muista tuona kesänä juurikaan menneeni suoraan töistä kotiin. Ajattelin sen olevan elämäni parasta aikaa ja paras kesä ikinä. Sellaisena sen muistankin. Muutuin paljon ja sen myötä muuttui myös elämäni. Loppukesästä löysin rakkauden ja uskon, että positiivisuutta huokuva olemukseni edisti asiaa.

Tässä yhtenä päivänä listasin asioita, jotka omaa elämääni olivat tuona kesänä muuttaneet. Olin hieman eksyksissä tulevaisuudensuunnitelmieni suhteen ja yritin hakeutua fiilikseen, josta saisin uutta intoa. Palauttelin mieleeni asioita, jotka tuosta muutaman vuoden takaisesta kesästä tekivät niin hyvän.Ajatuksen voima
Ajatuksia on vaikea muuttaa, mutta se on mahdollista, kun asiaan kiinnittää huomiota. Vähitellen omien ajatusten muuttuessa myönteisemmiksi voi huomata, miten niillä on kehää kiertävä vaikutus. Kun ajattelee sisäisesti mielekkäitä ja iloisia asioita, heijastuu se myös ulospäin. Silloin tuntee itsensä paremmaksi, eloisammaksi, iloisemmaksi ja saattaapa hymykin olla herkemmässä. Iloinen asenne ja hymyhuulet vetävät samanlaisia ihmisiä puoleensa ja usein näistä piirteistä saa positiivista palautetta, mikä lisää hyvää oloa entisestään. Itsestään alkaa nähdä yhä enemmän hyviä puolia, alkaa vaalia omia vahvuuksiaan ja itsevarmuus kasvaa.

Musiikki 
Musiikki vaikuttaa enemmän kuin usein kuvittelisi. Usein tietty kappale yhdistyy johonkin kokemukseen, elämänvaiheeseen ja tunteisiin. Sanoitukset voivat voimaannuttaa ja luoda uskoa joko itseen tai johonkin asiaan. Kuuntelin tuona "muutosten" kesänä 2013 energiaa pursuavia biisejä. Minusta tuntui, että ne tempaisivat minut mukaansa ja kohottivat mieltäni. Olen aina pitänyt kaikki on mahdollista -asenteesta ja siksi tykkään hieman uhmakkaistakin biiseistä. Hyvä musiikki menee luihin ja ytimiin, ja useimmiten selkäkin suoristuu. Itsevarmuus huokuu ulospäin silloin, kun itseään kantaa arvokkaasti.


Lukeminen
Se mitä luet, millaista tietoa etsit ja millä asenteella olet matkassa, vaikuttaa paljon siihen, millaista tietoa itseesi imet. Ihmiset yleensä kirjoittavat enemmän negatiivisista kuin positiivisista asioista ja sen voi huomata internetin ihmeellisessä maailmassa, jossa ihmiset haukkuvat milloin mitäkin.

Kannattaa lukea elämänmyönteisistä asioista. Rakastan lukea kirjoja itsensä kehittämisestä, vaikka lukemisesta en oikeastaan välitä. Kun tällaisten lukukokemusten makuun pääsee, niitä haluaa ahmia enemmän. Aina ei tarvitse yrittää ajatella, miten voisit kertaheitolla muuttua parhaaksi mahdolliseksi versioksi joka elämänalueella ja täräyttää tajuntasi jonkin kirjan lukemalla, vaan omia mielihyvän tuntoja voi vaalia lukemalla omista kiinnostuksen kohteista.

Uskalla innostua
Kun teet jotakin, uskalla innostua. Vaikka se tuntuisi hölmöltä etkä olisi lähelläkään tavoitettasi, innostu silti. Jos haet töitä, innostu työhaastattelukutsusta ja haastatteluun menemisestä, sillä se vaikuttaa asenteeseen. Innostu, vaikka tietäisit, että sinulla on mahdollisuus epäonnistua, sillä onhan sinulla kuitenkin yhtä suuri mahdollisuus onnistua. Innostu ja nauti matkasta kohti tavoitetta, oli se sitten mikä vaan. Sillä jos onnistut tavoitteessasi, saatat taaksepäin katsoessasi ajatella, että olisinpa iloinnut enemmän noista arvokkaista elämää muuttavista hetkistä. Matka on usein melkein tärkeämpi kuin tavoitteeseen pääseminen, sillä yleensä matkalla oppii ja kokee eniten uusia asioita. Innostu siis enemmän, sillä innostus lisää myös muiden innostusta ja inspiroi ihmisiä.Negatiivisuusboksi
Tein vuoden 2013 alussa itselleni pienen laatikon, jonka viereen asetin Post it -lappuja ja kynän. Päätin, että joka kerta negatiivisen ajatuksen tullessa mieleeni, kirjoitan sen ylös ja laitan boksiin. Tein lupauksen olla avaamatta boksia ennen tiettyä määräaikaa. Joskus luokseni kylään tulleet ystävänikin kirjoittivat ikävät fiilikset paperille. Lupasin, etten lue heidän lappujaan, jotka he olivat taitelleet tunnistettavaan muotoon. Viikkojen kuluessa paperia kului yhä vähemmän ja luulen sen johtuneen omasta ymmärryksestäni; monet asiat olivat turhia negatiivisuuden lähteitä ja niistä täytyi päästä eroon. Itsensä soimaaminen loppui ja jossittelu väheni. En enää miettinyt, olisiko pitänyt neuvoa reitti ohikulkijalle paremmin tai olinko typerä, kun en sanonutkaan lopuksi hyvää päivänjatkoa. Kynnys naurettavalta kuulostavan asian kirjoittamiseen kasvoi ja lopulta boksi lensi tyhjänä kaapin perälle. Sitä ennen naureskellen luin ja hävitin sisällön.

Unelmoi ja aseta tavoitteesi hieman realistista tavoitetta korkeammalle
Uskalla unelmoida. Unelmoi ja tavoittele suuria. Aseta tavoitteesi hieman aiottua korkeammalle, jotta katseesi on suunnattu alkuperäisen tavoitteen ohi ja saatat saavuttaa jopa enemmän kuin oli tarkoitus! Kun tavoittelet jotakin isompaa, on fokuksesi siinä ja pääset alkuperäiseen tavoitteeseen kuin huomaamatta. 

Usko itseesi
Usko, että kaikki järjestyy ja että tulet pärjäämään. Joskus se voi olla vaikeaa, mutta silloin kannattaa palauttaa mieleen ne edelliset kerrat, jolloin epätoivoiset ajatukset lopulta muuttuivat onneksi ja asiat järjestyivät. Miksi niin ei siis kävisi tälläkin kerralla? Usko, että kaikkeen on ratkaisu ja kenties silmäsi avautuvat nähden uusia vaihtoehtoja.


<3 Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti