lauantai 26. maaliskuuta 2016

Matkakuumetta ja lomafiilistelyä

Eilen puhdistin konettani poistaen huonoja kuvia ja vanhoja tiedostoja. Jämähdin hetkeksi katselemaan meidän Singaporen ja Australian lomakuvia. Tuntuu kuin matkasta olisi jo ikuisuus, vaikka palasimme Suomeen vasta vähän yli kaksi kuukautta sitten. Arkeen tottuu nopeasti ja lomaa alkaa kaivata uudelleen, vaikkei viimeisestä olekaan kulunut vielä kovin kauan. Vaikka kirjoitin Singaporessa kokemistamme vastoinkäymisistä, jotka vaativat hampaiden kiristelyä, voimme me nyt vain naureskella tapahtumille ja kommelluksille. Nyt niistä on muodostunut hauskoja muistoja, joita muistellaan vielä vanhoina.
Lomakaipuu iskee yleensä silloin, kun kaipaa maisemanvaihdosta. Arjesta tulee helposti samaa rutiininomaista suorittamista ja välillä on hyvä tempaista itsensä siitä irti. Suomen kesä on kaunis, mutta niin lyhyt, että lomia ottaisi vuoteen mieluusti useammankin. 

Olemme alkaneet jo keskustella siitä, minne ja milloin seuraavaksi lähtisimme lomailemaan. Meillä on mielikuvituksellinen lista kohteista, jonne haluaisimme ja ensimmäisenä mieleen putkahtavat kohteet ovat LA sekä Havaiji. Olisi myös ihanaa lähteä syksyllä lomalle. Syksyn mahdollinen loma suunniteltaisiin kunhan pääsisi lämpimään -mentaliteetilla. Haaveena on kohde, jossa aurinko paistaa ja vesi on kauniin turkoosia. Määränpään ei tarvitse olla kaikkein harvinaisin matkakohde ja eksoottisin paikka, mutta hotellin on oltava hyvä (viime reissulla opimme, ettei majoituksessa tulisi kitsastella liikaa).


Monesti lomakohdetta valitessani kaupunkikohteet joutuvat helposti boikottiin. Haluan aina mieluummin jonnekin, missä on lämpöä ja rantaviivaa. Moni kaupunki kiehtoo ja houkuttelee, mutta usein lomaa tulee suunniteltua vasta silloin, kun on irtioton tarpeessa. Ja mikäs siihen sen parempaa hoitoa kuin rantaloma! 

Haaveena olisi jatkossa tehdä useammin pidennettyjä viikonloppureissuja Eurooppaan, jotta pääsisi näkemään ja kokemaan niitäkin paikkoja, jotka eivät useimmiten lomakohdetta päätettäessä pääse jatkoon. Näitä listalta liian nopeasti tippuvia kohteita ovat muun muassa pitkään mielessä ollut Budapest, Amsterdam, Lontoo, Rooma, Tukholma ja Kööpenhamina. Ensi kesänä tavoite on tehdä reissuja johonkin tai joihinkin näistä kohteista! Irtiottoja odotellessa.
<3 IidaEi kommentteja:

Lähetä kommentti