maanantai 25. huhtikuuta 2016

Lissabonin terkkuja

Taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampia. Huomaan, että syksyn useat englannin kielen kurssit ja talvella reissussa reilun kolmen viikon aktiivinen englannin kielen puhuminen ovat tehneet tehtävänsä. Ennen kesti pidemmän aikaa, jotta vieraan kielen käyttämisestä tuli rennompaa, mutta tällä reissulla ei tullut enää mietittyä turhia, vaan höpöttäminen tuntui luontevalta alusta asti.

Portugalissa ryhmäydyimme valmiiksi jaettuihin kansainvälisiin ryhmiin ja tehtäväksi kullekin ryhmälle tuli tehdä kansainvälistymissuunnitelma tietylle yritykselle. Ryhmätyömme tekeminen sujui suhteellisen hyvin, vaikka jokainen huomasikin, ettei ole helppo työskennellä ryhmässä, jonka jokainen jäsen edustaa eri kulttuuria. Ja sehän tämän kurssin yksi tarkoitus olikin; opettaa työskentelyä erilaisten ihmisten kanssa ja havainnollistaa, että se ei välttämättä aina ole helppoa.

Ryhmien tekemät suunnitelmat esitettiin ja niistä palkittiin kolme. Tulimme toiselle sijalle, mikä tuntui mukavalta. Minun ryhmäni sai casen, jota olimme Suomessa oman Suomi-ryhmämme kanssa valmistelleet ja 2. sija tuntui juuri siksi niin palkitsevalta. Mielestäni työskentelymme oli onnistunutta ja sen lisäksi että se opetti työskentelemään eri kulttuurien edustajien kanssa, se opetti lisää itsestäni ja omasta työskentelystäni. 

Oli opettavaista nähdä, miten ihmiset muista kulttuureista toimivat erilaisissa tilanteissa ja millaisia rooleja he ottivat ryhmätöissä. Meillä alkoi muodostua vitsi portugalilaisesta "paikallisesta ajasta", sillä kun aamulla kello 9 olisi kuulunut olla paikalla, osa saattoi tulla tuntiakin myöhemmin ryhmätyön pariin. Viimeisenä päivänä meitä, melkein sadan ihmisen porukkaa, kehuttiin siitä miten olimme niin hyvin olleet aamuisin ajoissa paikalla. Se taisi muutamaa vähän naurattaa, sillä ainakaan Suomessa tuollaista tyyliä ei kutsuttaisi kovin täsmälliseksi.

Vapaa-aikaa oli iltaisin ja keskiviikon yritysvierailun jälkeen olimme vapaita tekemään mitä halusimme. Menimme Lissaboniin ja vaikka säät eivät meitä viikon aikana suosineetkaan, oli tuo keskiviikkopäivä aurinkoinen. Viikolla sai pitää päällään pitkät hihat ja housut, sillä suurimmaksi osaksi sää oli pilvinen, välillä sateinenkin. Lissabon oli niin kaunis paikka, että sinne täytyy mennä vielä uudelleen paremmalla ajalla.

Meidän suomalaisten ryhmä oli hyvä ja reissu hauska. Oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja on hienoa, että koulumme järjestää tällaisia mahdollisuuksia. Hyvän viikon jälkeen on voinut palata hyvillä mielin normaaliin arkeen. Kaiken kaikkiaan jäi todella hyvä fiilis! 

<3 Iida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti