perjantai 8. huhtikuuta 2016

Opiskelua muilla mailla

Eilen alkoi ihan oikeasti jo jännittää. Olemme ensi viikon lopussa lähdössä yhdeksän muun koulumme opiskelijan kanssa Portugaliin viikon mittaiselle yrittäjyyden kurssille, jossa teemana on kansainvälistyminen. Eilen kävin kurssin nettisivulla katsomassa ryhmien ennakkotehtäviä ja viikon ohjelmaa. Jännitystä tähän kaikkeen tuo se, että osa ryhmistä oli tehnyt ennakkotehtävän ja videon omalla kielellään (piti olla englanniksi).

Meitä on muistutettu, että koska kurssille on tulossa opiskelijoita monista eri maista (Saksa, Puola, Itävalta, Hollanti, Turkki, Portugali ja Brasilia), kulttuurillisiin eroihin on hyvä varautua. On hyvä jo etukäteen valmistautua siihen, että suomalaisille ja ei-suomalaisille säntillisyys ja deadline-työskentely saattavat tarkoittaa hieman eri asiaa. Kuitenkin reissuun lähdetään maassa maan tavalla –asenteella ja ehkä opimme jotakin uutta muilta. Nähtäväksi jää, millaista yhteistyö tulee olemaan, mutta innolla odotan tätä mahtavaa kokemusta!


Näin muistaakseni Instagramissa Mondo-lehden kuvan uudesta lehdestä, jossa oli Lissabonista juttu. Ajattelin, että haluan lukea tuon lehden ja kuin tilauksesta se tippui siskoni nimellä varustettuna eilen postiluukusta sisään. Hän oli unohtanut peruuttaa tilauksen ja osoite on hänellä toistaiseksi edelleen meidän osoitteessamme vuoden Aussiseikkailujen jälkeen. 


Olen ajatellut matkaa koko ajan vain kurssin näkökulmasta haaveilematta omasta ajasta tai suunnitelmista paikan päällä, mutta kieltämättä ensimmäinen värikäs kuva, joka lehden sivulta paljastui, sai minut tarkistamaan viikon aikataulun toivoen, että olisi aikaa kierrellä Lissabonissa kameran kanssa. Toivon, että kulttuurilliset erot näkyisivät siinä, että ryhmätöitä voitaisiin tehdä rennosti myös ulkosalla ja ettei työskentelystä tulisi liian suorittamista.

Tällä hetkellä fiilistelen tulevaa kurssia ja ainutlaatuista kokemusta päästä näkemään, millaista yrittäjyys Portugalissa on ja miten muut opiskelijat suhtautuvat omassa maassaan yrittäjyyteen. Hyvälle fiilikselle löytyy myös muita aiheita, kuten se, että kohta opintojeni viimeiset kurssit ovat paketissa! Jee.

<3 Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti