perjantai 13. tammikuuta 2017

Elämän tarkoitus


Monesti elämässä tapahtuvia asioita ei pysty järjellä selittää, ei ainakaan heti tapahtumahetkellä. Harvemmin kaikkea tarvitseekaan järkeistää, mutta useimmiten pohdimme, mikä tarkoitus asioilla on. Tapahtuman syytä ja merkitystä saatetaan pohtia kovastikin eikä siitä huolimatta nähdä, minkä vuoksi jokin asia tapahtui tai jätti tapahtumatta. 

Elämää on helpompi ymmärtää tiettyä ajanjaksoa jälkikäteen tarkasteltaessa. Silloin pisteitä on helpompi yhdistää ja ymmärtää, miksi tietyt asiat tapahtuivat ja toiset eivät. Miksi tietyt ihmiset tulivat vastaan ja toisia ei näkynyt, vaikka toivoi. Usein voi melkein kuulla sen, kun palaset loksahtelevat kohdilleen ja näkee kaiken vaikutuksen kaikkeen. Silloin voi kiittää kaikista matkalla eteen tulleista esteistä ja epäonnistumisista. Niiden ansiosta olet juuri siinä, missä tällä hetkellä olet. Ne ohjasivat kohti tarkoituksenmukaisempaa päämäärää.  Kaikkia tilanteita ei ole helppo käsitellä lahjoina ja toisinaan niistä voi olla vaikeaa kokea kiitollisuutta. Siitä huolimatta jokaisella tilanteella ja kokemuksella on jokin syy. Jos vielä et näe syytä, et ole perillä. Niinhän se somessa paljon pyörivä sanontakin menee: "Everything will be alright in the end. If it's not alright, it's not the end."Nyt on paljon tullut mietittyä viime vuotta ja sitä, miten kaikki vuoden 2016 tapahtumat ovat johdatelleet kohti nykyhetkeä. Pystyn nyt ymmärtämään miksi tietyt asiat antoivat odottaa toteutumistaan ja miksi jotkut asiat turhauttivat. Sanoinkin jo viime postauksessa siitä, miten tuntuu kuin vuosi 2016 olisi ollut ikään kuin tulevaisuuden perusteiden rakentamista. Jo tämä pieni pala tätä vuotta 2017 on todistanut, että niin se todella olikin. 

Tällaiset oman luottamuksen vahvistajat, havainnot siitä miten yksi asia vaikuttaa toiseen, luo melko levollisen mielen. Olipa tilanne millainen tahansa, on helpompaa olla tilanteessa läsnä luottaen, että loppujen lopuksi kaikki on kuitenkin hyvin. Luottamus kaiken tulemiseen ja tapahtumiseen oikealla hetkellä luo sisäisen rauhan ja auttaa uskomaan vastoinkäymisistä huolimatta päämäärän saavuttamiseen.Kaikista tärkeintä on, että kaikessa muistaa olla itselleen uskollinen ja kuunnella, miltä sisimmässä tuntuu. Ei kukaan itselleen valehtele, tai vaikka valehtelee, sisimmässään tietää kuitenkin oman totuutensa. Omaa intuitiota kannattaa kuunnella, sillä se vie sinua sille tielle, jota sinun kuuluukin kulkea. Välillä muut voivat katsoa kummastellen, että onpas tuolla suuret tavoitteet. Muut voivat kyseenalaistaa ajatusmallejasi tai elämäntyyliäsi, mutta tämä maailma kaipaa unelmiensa toteuttajia, jotka ravistelevat perinteisiä yhteiskunnan luomia malleja. Sillä lailla yhä useampi uskaltaa toteuttaa sitä, minkä kokee aidosti omaksi jutukseen. Uskomalla ja luottamalla omaan ääneen, tekee itselleen suuren palveluksen. Niin pitkään, kun revit itseäsi eri suuntaan kuin sisimpäsi toivoo sinun menevän, elämä heittää tiellesi monenlaisia oppiläksyjä. Niiden ei ole tarkoitus lannistaa sinua – ne yrittävät kertoa sinulle jotakin arvokasta. Kunhan vain uskallat selvittää, mikä niiden viesti on.


Onnellista perjantai kolmattatoista!
<3 Iida

Ps. Minun unelmaani voi seurata myös Ilostu Oy:n blogissa, osoitteessa http://ilostu.fi/blogi/.
Ilostu Oy löytyy myös:
Instagramista @ilostuoy
Facebookista Ilostu Oy
Käy kurkkaamassa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti