perjantai 6. marraskuuta 2015

Palapelin palaset kasassa - valmiina matkaan

*Teksti kirjoitettu yöllä perjantain puolella, julkaisupäivämäärä voi siksi vaikuttaa ristiriitaiselta tekstin kanssa.

Nyt se on tehty! Matkan viimeinen hotellivaraus, lippujen osto ja eVisitor-viisumin hankinta on nyt tehty ja voimme vihdoin alkaa suunnitella itse matkan sisältöä. Ajattelin aamulla, että eihän tässä niin kauaa mene, kuin aiempien ostotapahtumien kanssa, mutta mitä vielä! Viisi tuntia siinä sitten suunniteltiin, että minä päivänä lennetään Melbournesta Gold Coastille, mikä hotelli otetaan ja minä päivänä lennetään takaisin Suomeen. Ja siis, tämähän on siitä ihanaa hommaa, että kun yksi palanen muuttuu, napsahtaa kaikki muutkin osat ihan uusiin uomiin. Pieni hermostus meinasi käydä kylässä kummallakin kymmenen välilehden ollessa nettiselaimella auki, kun nälkäkin alkoi jo kiukuttaa... Siinä meni päivän muutkin suunnitelmat uusiksi.

Tuntuu hullulta, että tämä on viimeinen kokonainen kuukausi Suomessa ja sitten pääsee lämpöön! Ja vieläpä pitkäksi aikaa. Nyt oma fiilis on jo ihan toinen kuin hetki sitten, jolloin en vielä osannut nähdä lomamatkaamme kaikkien velvollisuuksien takaa. Aikaa matkaan ei ole enää kovin paljon ja vähitellen koulutehtävien määrän vähentyessä reissukin alkaa näkyä mielessä kirkkaampana!


En pelkää lentämistä, tai ainakin olen ajatellut niin, mutta huomaan näin pitkää matkaa suunniteltaessa, että pieni pelko hiipii mieleen silloin tällöin. Pelko koskee lähinnä sitä, että kun olemme tehneet moneksi viikoksi matkasuunnitelmia, lennämme useita kertoja ja meillä on useita hotellivarauksia, selviämmekö maaliin asti ehjinä ja kaikki tavarat mukanamme. Pakettimatkan ostanut lomailija olisi jo hotelliin päästyään puolessa välissä matkan tavoitetta, mutta tämä useammista palikoista rakennettu matka onkin toinen juttu. Uskon tietysti, että pääsemme oikeasti perille ja lopulta takaisin Suomeen, mutta välillä tulee pohdittua kaikenlaista. Kokemusta lentämisestä ja selviytymisestä tilanteessa kuin tilanteessa löytyy, joten eiköhän kaikki suju hyvin, kun vain ottaa riittävästi selvää asioista etukäteen ja taltioimme dokumentit fiksusti.

Matkamme siis alkaa lennolla Helsingistä Singaporeen kahden pysähdyksen taktiikalla; ensimmäinen Zurichissa ja toinen Hong Kongissa. Singaporessa vietämme neljä yötä ja jatkamme uuden vuoden viettoon Sydneyyn. Siellä ihastelemme viikon verran ja vuoden 2016 toisena päivänä suuntaamme Melbourneen viikoksi. Päätimme ottaa vielä loman huipennukseksi kahdeksi yöksi hotellin Gold Coastilta läheltä rantaa. Jo puolitoista vuotta sitten Australiassa ollessani monet kysyivät minulta, olinhan suunnitellut käyväni Gold Coastilla, mutta silloin työharjoitteluaikatauluni ei antanut periksi. Onneksi ei, sillä nyt pääsen kokemaan paikan toivomassani seurassa. Noin tammikuun puolessa välissä lennämme Suomeen Sydneyn ja Lontoon kautta. Täytyy treenata istumalihakset kuntoon, sillä istumme yhtäjaksoisesti lentokoneessa Sydneystä Lontooseen 23,5 tuntia. 


Googlen kuvahaun perusteella odotettavissa on huikea valojen joulu Singaporessa ja uuden vuoden aloittaminen Sydneyssä unohtumattomien massiivisten ilotulitteiden äärellä. Melbourne on minulle uusi tuttavuus, samoin Gold Coast. Kuvia katsellessa ei edes tajua, että itse voi tallustella samalla vaalealla hiekalla turkoosin veden äärellä. Mä olen niin loman tarpeessa!

Aiomme tehdä, kenties ensi viikon aikana, lomasuunnitelman, jotta mikään tärkeä ei matkalla jää näkemättä ja kokematta. Aikatauluttaminen ei kuitenkaan ole samanlaista kuin arjen aikataulutus. Suunnitelmamme koostuu lähinnä päivien sisällön päättämisestä; mitä haluamme tehdä ja käytämmekö siihen koko päivän vai emme. Näin aika ei valu hukkaan miettiessä ohjelmaa ja etsiessä tietoa paikan päällä. Paljon on ideoita ja täytyy ottaa selvää myös tuntemattomista nähtävyyksistä! 

Kävin lainaamassa Singaporen ja Australian matkaoppaat kirjastosta ja tarkoitus olisi syventyä niihin lomasuunnitelmaa tehdessä. Aloittelin jo Singaporen matkaoppaaseen tutustumista ja innostuin sivu sivulta. Ihan mieletöntä päästä reissuun! 


Kirjoittelen matkasuunnitelmista, kunhan saamme ne kasaan.

Aurinkoista loppuviikkoa! :)
<3 Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti