keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Missä sitten oletkin, ole siellä täydellisesti

Uuden aloittaminen on aina yhtä jännittävää. Olen syksyn aikana hionut liiketoimintasuunnitelmaani ja nyt olisi aika aloittaa asiakkuuksien hankinta. Se tuntuu todella jännittävältä ja eilen alkoikin naurattaa ajatus How I Met Your Mother -sarjan jaksosta, jossa Ted Mosby perustaa yrityksen. Hän hankkii heti alkuun assistentin, vaikkei hänellä asiakkaita ollutkaan. Hän myös suunnitteli yrityksen logolla varustettua kynää, vaikka muut rohkaisivat soittamaan suoraan asiakkaille. Kuulostaa ehkä vähän omalta toiminnaltani tällä hetkellä. Voisin hioa kotisivuja ja suunnitella kaikenlaista pientä omassa rauhassa, vaikka tiedän että todellisuudessa nyt täytyy tarttua toimeen. Tunne yrityksen perustamisesta on vieläkin niin epätodellinen ja jännittävä, että seuraavaa askelta mielellään lykkäisi vaikka miten pitkään, jos haluaisi pysytellä omalla mukavuusalueella. 


Aloitin tänään aamun sytyttämällä kynttilät, tekemällä kupin hyvää kahvia ja nappaamalla eteeni kirjan – Eckhart Tollen Läsnäolon voiman. Kuinka ollakaan kirjassa seuraavana puhuttiin tiedostamattomuudesta ja siitä, miten se liittyy aina läsnä olevan hetken kieltämiseen. Epämiellyttävässä tilanteessa meillä on kolme vaihtoehtoa: voimme vetäytyä tilanteesta, muuttaa sen tai hyväksyä sen täydellisesti. Valinta täytyy tehdä, jos haluaa toimia kantaen vastuun omasta elämästään. Valinnasta koituvat seuraukset täytyy hyväksyä. Ilman selittelyjä. Ilman kielteisyyttä. Silloinkin, kun päätämme muuttaa tilannetta tai vetäytyä siitä, on tehokkaampaa tehdä se selkeän käsityksen kuin kielteisyyden alulle panemana.

Omassa tilanteessani minun on tarpeen myöntää itselleni, että kyllä minua vähän pelottaa. Tiedostan sen ja myönnän sen, mutta en ollut myöntänyt sitä, että pelko on juuri syy sille, miksi hidastelen tietyissä asioissa. Olisikin tärkeää kertoa esimerkiksi muutamalle läheiselle aina kunkin päivän tavoitteet, jotta on niin sanotusti tilivelvollinen jollekin. Silloin on joku, joka voi päivän päätteeksi kysyä, tuliko tavoitteet täytettyä. Pelon yhteyden ajatteluun voi katkaista, kun sen tunnustaa ja sille antaa huomion olemalla täysin läsnä tunteen kanssa. Sen jälkeen pelon ei saa enää antaa nousta mieleen.

Tänään tavoitelistallani on soittaminen suoraan potentiaalisille asiakkaille ja olla epäröimättä mitään, mitä teen. Vieläkään en paljasta tämän tarkemmin alaa, jolle olen lähdössä yritystä perustamaan, mutta en usko siihen menevän enää kauaa. Tässä tilanteessa, jossa nyt olen, huomaan sen, miten helppoa on ollut olla muilla töissä. Sopimukseen nimi alle, hommiin ja palkka kilahtaa tilille joka kuukausi samana päivänä. Mutta tiedän sisimmässäni erittäin vahvasti, että sitä en halua. Haluan luoda uutta, haluan tehdä asiat omalla tavallani ja muuttaa tätä paikkaa hieman paremmaksi paikaksi elää. Palo omaa tekemistä kohtaan on suuri.

Huomasin jälleen viikonloppuna messuilla töissä ollessani, miten tietynlaisten ihmisten läsnäolo ja puhetyyli luo tunteen siitä, että on juuri oikeassa paikassa tai oikeanlaisten ihmisten ympäröimänä. Ollessani Arctic Warriorsin pisteellä töissä ja huomatessani heidän verkostonsa laajuuden – sen, kuinka paljon yrittäjiä he tunsivat – minulle tuli mahtava fiilis. Uusien ihmisten tapaaminen on mielestäni hienoa. Yritysten nimien takana olevat ihmiset konkretisoituivat olemaan tavallisia ihmisiä, joilla on ihailtava palo omaa tekemistään kohtaan. Useilla yrityksillä oli yhteistyötä ja se luo mielestäni hienoa yhteishenkeä. Innostuneilla ja motivoituneilla ihmisillä on maailmassa rajattomat mahdollisuudet tehdä ihan mitä vain!

Missä siis oletkin, ole siellä täydellisesti!

<3 Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti