maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kevätsisustusintoa!

Täällä on nyt sitten podettu kaksi päivää flunssaa, vaikka kovasti yritettiin laittaa vastaan. Tämä flunssa saatiin kuitenkin sen verran ajoissa kuriin, että se ei ehtinyt kokonaan lamauttaa (paitsi Miikan – koska man flu :D). Aamulla innostuin heittämään matot ulos tuulettumaan samalla empien, olisiko minusta viettämään päivää pölyisen rätin seurassa. Oma fyysinen kunto ei kohdannut mielen kanssa, joten suunniteltu siivouspäivä siirtyi omaksi harmikseni eteenpäin. Aurinkoisen juoksulenkin ja siivouspäivän sai unohtaa. Olin niin hyvin asennoitunut siivoamaan kaikki pölypallot pois nurkista, että harmitti! 

Kevät on ihanaa aikaa, kun aurinko alkaa paistaa ja mieli on kirkas. Ainakin siihen asti, kun huomaa etteivät ikkunat ole kirkkautta nähneet sitten viime kesän. Kevään auringonsäteet paljastavat kaikki silmänkantamattomissa olleet pölyiset nurkat ja lian ikkunoissa. Pahinta on, että ikkunanpesua joutuu odotella vielä tovin, sillä ikkunoita ei voi pestä ennen katupölyn laskeutumista. Ellei siis halua olla heti kuukauden päästä niitä uudelleen jynssäämässä. 
Siivoamisen sijaan vietin päiväni rauhallisemmin, selailemalla sisustusjuttuja eri sivuilla ja kokoamalla kaikki suunnitelmani Pinterestiin. Innostuin ihan kunnolla ja loppujen lopuksi istuin pöydän äärellä papereiden ja kynien kanssa kirjoitellen ja piirrellen, mitä haluan muuttaa missäkin huoneessa ja mitä juttuja voisi uusia kokonaan.

Loistavaa ajanvietettä minulle, joka rakastan suunnitella kaikkea, vaikka tietäisi etteivät suunnitelmat tulisi välttämättä toteutumaan lähiaikoina, jos koskaan. Suunnittelemisesta ja kauniiden asioiden katselemisestakin tulee jo itsessään niin ihana fiilis. Huomaan, että haaveilen tietyistä asioista joka vuosi. Kukkien laittamisesta parvekkeelle tai tiettyjen isompien hankintojen tekemisestä. En välttämättä vieläkään ole kokonaan sisäistänyt sitä, ettei äitini tule laittamaan minulle kukkia parvekkeelle, vaan minun täytyy olla tässä taloudessa se aikuinen nainen, joka sen tekee. Jotenkin se ei ole aiemmin sopinut omiin ajatuksiini, mutta nyt selatessani Pinterestiin luomaani taulua, näkyy siellä monia puutarha-aiheisia kuvia. Ensi kesänä teen parvekkeestamme viihtyisän ja vihreän. Oikeastihan meidän koti kaipaa jo melko kipeästi uutta ruokailuryhmää ja haluaisimme päivittää tv-tason olohuoneeseen. Makuuhuone on miellyttävä, mutta haluaisin luoda sinne hieman valoisamman yleisilmeen valkoisilla verhoilla ja olisi mukava teetättää pari uutta canvas-taulua omista reissuvalokuvista tämänhetkisten taulujen tilalle. Yksi kaipaamani asia on kasvit. Kissanpennun kotiintulon jälkeen viime syyskuussa en hetkeen uskaltanut ostaa kukkia. Olen tarkkaillut Lucasin (järjen) kehitystä, mutta hän on näyttänyt sen verran vihreää valoa, että uskaltaisin sanoa kasvien hankkimisen olevan turvallista. Jäin pohtimaan Ikean sivuja selatessani, että isommat kasvit voisivat olla tekokasveja. En ole koskaan pitänyt tekokukista tai -kasveista, mutta se voisi olla vaihtoehto, joka vähentäisi stressiä kodissa, jossa on rasavilli lemmikki.


Kun miesflunssaa poteva heräsi päikkäreiltään, olivat ideat valmiina esiteltäviksi. Tietysti tätä ennen olimme katsoneet häntä miellyttävät miehisemmät jutut, kuten sen millainen kotiteatteri olohuoneeseen ostettaisiin. Pienten yksityiskohtien suunnitteleminen jää (onnekseni) minun vastuulleni. Ideat miellyttivät ja ehdin jo laatia budjettiakin illan aikana. Kenties kevään ja kesän aikana pääsemme toteuttamaan tätä sisustusintoa!

<3 Iida


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti